9 Aralık 2010 Perşembe

Tecrübe Vol.2






A.C. Milan tecrübeye adeta tapan bir takım. 1899'da kurulmalarına ve üst düzey turnuvalarda sürekli yer almalarına rağmen,tecrübeli oyuncu transferinden hiç vazgeçmediler.

Altyapıdan yetişen efsaneleri genelde Milano dışına çıkmazlar. Bunun birkaç sebebi olabilir ama en önemlisi adamların kulüpte mutlu olmalarıdır heralde. İlk planda aklıma gelenler;Baresi,Costacurta ve Maldini.Sadece Albertini bir seneliğine Barcelona'ya gitmişti.Bu yolculukta ona harika bir jubile maçı olarak kariyerini noktalama şansı verdi.


Serie A'da yılda 34 maç var. 6 tane İtalya maçı oynasa 40 yapar! 10 maçta finale kadar Ş.ligi oynayınca 50 maç gibi bir rakam çıkıyorki burda A.C. Milan fizyoterapistleri devreye giriyor. İşi Amerikalılara bırakmışlar.Her oyuncu için bir kayıt tutuluyor ve her hafta güncelleniyor.

2007 ve 2008 de final oynamış kadrodan bazı isimler :

Maldini - 40
Inzaghi - 35
Emerson - 32
Zambrotta - 31
Seedorf - 32
Favalli - 36

Kadronun ortalama yaşı 29.6.. Bu ortalamaya 19 yaşındaki Pato'nun ve o sene 25 yaşında olan Kaka'nın olduğunu da belirteyim. Böyle bir kadroyla oynamanın avantajları gerçekten çok. Mesela Maldini ve Inzaghi İstanbul'daki finalin kariyerlerindeki son final olduğunu biliyorlardı ve ikiside gol attı! Emerson-Seedorf-Pirlo gibi orta saha oyuncularının mental özellikleri ve sezgileri en üst seviyede. Kendini parçalamaktansa kafalarıyla oynamayı tercih eden tipte oyuncular bunlar.

Profesyonel bilim adamlarından oluşan bir fizyoterapist ekibi olunca bu yaş ortalaması "sorun" olmaktan çıkıyor ve ortada bir dezavantaj kalmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder