11 Aralık 2011 Pazar

Jose'nin Seçimi


İlk XI'leri gördüğümde Mourinho beni şaşırttı açıkçası. Geçen sene Mesut Özil'le oynadıkları 4-2-3-1, Barça karşısında fark yemişti (5-0). Valencia maçında olduğu gibi Diarra-Khedira-Xabi 3 lüsüyle çıkacaklarını düşünmüştüm. Burda Jose bi tercih yapmak durumundaydı ; ya 4-2-3-1 oynayıp önde pres yapacaktı, ya da 4-3-3 oynayıp topu Barça'ya verip kontraya çıkacaktı.

Kendi evinde oynamanın gazıyla 4-2-3-1 ile başladı Real. Düdükle birlikte pres başladı. Peki bu tempoda presi kaç dakika uygulayabileceklerdi? 20? 30?

Dakika 1'de gelen gol belkide onlar için kötü oldu. 20 lerde tempoları düştü, Xavi rahat dönmeye başladı. Messi orta sahaya kadar gelip pas akışına yardımcı oldu.

İlk dakikalardaki tempolu preste Ronaldo'nun kaçırdığı gol,maçın ilk dönüm noktasıydı : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9LYjISuRQ9c

Ronaldo ile alakalı bi durum daha var. Sol kanattaki rakibi Alves'i kovalamamasını Guardiola çok iyi değerlendirdi. Alves birden 4-4-2 nin sağ kanadı haline geldi, kaptan Puyol onun arkasını iyi süpürdü, gerek duyulduğunda Busquets Puyol'un yerine geçerek Pique'nin partneri oldu. Böylece Ronaldo tehditi tamamen ortadan kalktı. Fabregas'ın uçan kafayla attığı golün başlangıcı, Marcelo-Ronaldo arasındaki geniş boşluktan yararlanılması sonucudur.

Önceki El-Classico'larda Jose, Messi'ye özel önlemler almıştı. Pepe'yi ön liberoda oynattığı bile olmuştu. Dün gece Messi aradığı alanları buldu, hem ortasahaya yardımcı oldu hem de ilk golün assistini yaptı : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dNKJ_rrqrEE#!

Mourinho basın açıklamasında "şans" faktörünün yanlarında olmadığından bahsetmiş. Bence işin şansla bir alakası yok.

"fortunate is he who can understand the causes of things." virgil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder